واکسنی نویدبخش برای درمان سرطان لوزالمعده

برای درمان یکی از کشنده‌ترین انواع سرطان امیدواری‌هایی پدید آمده است

هنوز مشخص نیست این واکسن به‌تنهایی تا چه اندازه موثر باشد - Canva

به گزارش نیویورک‌پست، طبق مطالعه‌ای که چهارشنبه در مجله نیچر منتشر شد، در یک کارآزمایی کوچک اثبات شده که واکسن سرطان لوزالمعده در درمان نیمی از بیماران موثر بوده است.

سرطان لوزالمعده را اغلب به این دلیل که در اکثر موارد تا هنگامی که به سایر اندام‌ها سرایت نکرده است، علائمی ندارد، «قاتل خاموش» می‌نامند. این سرطان وقتی به وجود می‌آید که سلول‌های لوزالمعده جهش کنند و توموری پدید آورند.

مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ نیویورک نمونه‌ تومور ۱۶ بیمار را برای شرکت بیون‌تک آلمان فرستاد؛ همان شرکتی که با همکاری شرکت فایزر واکسن‌های کوویدــ۱۹ را تولید کرد.

محققان پس از تجزیه و تحلیل پروتئین‌های درون سلول‌های سرطانی بیماران، سعی کردند از طریق واکسنی با استفاده از پیام‌رسان آر.ان.ای (مولکول حاوی دستورهای پروتئین‌سازی به سلول‌ها)، به دستگاه ایمنی فرمان دهند به سلول‌های سرطانی حمله کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش نیویورک‌پست، بیماران علاوه بر تزریق واکسن تحت شیمی‌درمانی قرار گرفتند و داروی جلوگیری از مقاومت تومورها در برابر واکنش‌های ایمنی را هم مصرف کردند.

در نتیجه در این آزمایش، از میان ۱۶ بیمار، عدد خیره‌کننده هشت بیمار، ۱۸ ماه بعد از درمان، از سرطان نجات یافتند.

به علاوه، نتایج تصویربرداری‌های پزشکی نشان داد بعد از تزریق این واکسن، روند پیشرفت سرطان در کبد یک بیمار هم متوقف شد.

البته با توجه به اینکه بیماران تحت شیمی‌درمانی قرار گرفتند و دارو هم مصرف کردند، هنوز مشخص نیست این واکسن به‌تنهایی تا چه اندازه موثر باشد. نیمی از بیماران درمان‌شده هم خبر دادند که سرطانشان پس از یک‌ سال دوباره بازگشت.

ایرا ملمن، نایب رئیس بخش ایمنی‌شناسی سرطان در شرکت جنتک که این واکسن سرطان لوزالمعده را با همکاری بیون‌تک تولید کرده است، به نیویورک‌تایمز گفت: «نمی‌دانم چه بگویم اما بعد از ۳۰ سال تلاش‌های ناموفق، اثبات این مفهوم که واکسن می‌تواند واقعا کاری بکند، احتمالا چیز بدی نیست.»

بیشتر از بهداشت و درمان